Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.
Značka | Don Papa |
Destilérie | Don Papa |
Země | Filipíny |
Velikost láhve | 0,7 l |
Edice filipínského rumu Don Papa je inspirovaná pulsujícím barevným festivalem MassKara, který se každoročně koná na ostrově Negros. Jde o ikonický festival plný hudby, tance a barev. Rum se vyrábí z nejkvalitnější cukrové třtiny, která roste na vulkanické půdě ostrova Negros a tři roky zraje v sudech z amerického dubu. Do rumu se následně míchá infuze vyrobená kotlíkovou destilací z filipínské odrůdy citrusu calamansi, známé také pod názvem calamondi, a filipínských chilli papriček siling labuyo a rum je oslazen medem z kanlaonského lesa.
Don Papa Masskara se vyznačuje sladkými tóny medu, citrusů a kořeněnými, lehce pikantními tóny v závěru. Aroma: bohaté medové aroma s náznakem čerstvých citrusů. Chuť: jemná a ovocná chuť s delikátními tóny medu, kandovaného ovoce a nasládlých citrusových tónů. Baroko ve staré filipínské tagalštině znamená nadšení a chuť k životu. A je to jedna z vlastností, kterou zhmotňuje i stejnojmenná edice značky Don Papa. Don Papa je inspirován revolucionářem Dionisem Magbuelasem, známým rovněž pod přezdívkou Don Papa, který vedl boj proti španělské nadvládě na Filipínách, a jeho oddaností a nadšením.
Don Papa Baroko se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě. Na úpatí pohoří Mount Kanlaon poté zraje tři až pět let v sudech po bourbonu. Ve výsledném blendu se projevuje originální charakter značky Don Papa, který je výrazný, bohatý a plný života. Aroma: bohaté tóny citrusů a vanilky. Chuť: plná, s tóny kandovaného tropického ovoce a medu. Závěr: dlouhý, výrazný závěr s náznaky rozinek a vypáleného dřeva.
Don Papa Sherry Casks 5y 0,7l 45% Rum Don Papa Finished in Sherry Casks se původem neliší od ostatních položek portfolia filipínského výrobce: cukrová třtina pochází z podhůří Mount Kanlaon, nejvyšší hory-sopky ostrova Negros nazývaného někdy „cukřenka“, rostlina se mele na místě, fermentát se destiluje kolonovou destilací. To nejpodstatnější začíná v okamžiku, kdy se čerstvý destilát ukládá k zrání. Čtyři roky se vyvíjí v sudech po Bourbon whiskey, poté se přečerpá a jeden a půl roku zraje v sudech po sherry, a to hned po jeho čtyřech druzích: po finu (je suché na troud), PX neboli Pedro Ximénez (je naopak sladké), Cream sherry (může si s PX podat ruce) a konečně po Palo Cortado sherry, možná nejúžasnějším sherry vůbec, sherry-váhavci, které se chvíli vyvíjí jako fino a pak začne aktivně pošilhávat po amontilladu a propůjčí rumu závan a chuť lískových oříšků. Jednotlivé frakce se poté míchají a výsledkem je Don Papa Finished in Sherry Casks. Pouhé čtyři tisícovky láhví lákají sběratele a investory. Způsob zrání naopak svádí láhev otevřít, do značné míry unikátní rum ochutnat, a - vypít!
Zatím nikdo nepřihodil.