Rum English Harbour se vyrábí na Antigue v Antigua Distillery Ltd. Ročně se vyrobí pouze 600 lahví. Tato palírna vznikla již v roce 1932, kde se sešlo několik majitelů obchodů, kteří prodávali svůj vlastní domácí rum, aby vytvořili jednu společnost, která zásobovala zemi rumem. V počátcích vyráběli dva různé druhy rumů a chtěli expandovat, tak koupili místní cukrovar a začali vyrábět vlastní melasu. Jedná se o stejný cukr, který používají k výrobě rumu English Harbour.
Důvodem úspěchu je prostě chuť. Destiluje se v měděných destilačních přístrojích a zraje v malých 220 litrových vypálených dubových sudech, aby získalo jedinečnou hedvábnou a jemnou chuť.
Rum English Harbour je považován za jednu z nejkvalitnějších směsí světlých a tmavých rumů na světě. Umístění v žebříčku 10 nejlepších rumů na světě podle časopisů Forbes.