Česká rumová aukce
Pokračováním potvrzujete, že jste starší 18 let
Vstoupit na web
Aukce skončila 4. 8. 2024 20:00:00

METAXA AEN COLLECTION 3X 0,7l s podpisem Costase Raptise + 6 originálních sklenic METAXA AEN

349 000,00 Kč
Cena dopravy: 399,00 Kč (není započteno v aktuální ceně)
9 sleduje


Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.

Značka Ostatní
Destilérie Metaxa
Země Řecko
Síla 45,3 %
Velikost láhve 0,7 l
Kolek CZ

Unikátní kolekce METAXA AEN. Všechny 3 karafy jsou podepsány Metaxa masterem Costasem Raptisem, který stál u jejich zrodu. Součástí setu je také 6 originálních sklenic METAXA AEN. Mimořádná sběratelská a investiční příležitost, která přináší znalcům vyzrálých ušlechtilých destilátů skutečně vytříbený zážitek.

METAXA AEN no.1

V roce 2008 byl na oslavu 120leté historie značky Metaxa uveden na trh do té doby naprosto nevídaný produkt – METAXA AEN no.1. Pro celý svět bylo vyrobeno symbolicky pouze 1888 křišťálových ručně vyráběných karaf, aby se připomněl rok založení značky. Byl použita drahocenná tekutina legendárního sudu číslo 1. Sud číslo 1 střeží dědictví Metaxy, je nejstarším z tisíců sudů ve sklepeních. Metaxa AEN no.1 je obdařena mimořádně silným obsahem alkoholu 45,3 %. Vyniká výraznou a zaoblenou chutí s hlubokým mahagonovým zabarvením a bronzovými odlesky. Struktura je jemná, jako lehce tkané hedvábí a buket intenzivní, komplexní a velmi sofistikovaný. Ručně vyrobený křišťálový dekanter zlacený dvaceti karátovým zlatem je důstojným ochráncem, jakého si tato vzácná tekutina rozhodně zaslouží. Láhev je velmi elegantní a jemná, stejně jako tekutina uvnitř. Každá nese své unikátní číslo.

METAXA AEN Despina

O deset let později, v roce 2018, se master blender Costas Raptis rozhodl na tradici AEN navázat a použil druhý nejstarší sud nesoucí jméno ženy zakladatele značky Spyrose Metaxy – Despina. Despina byla výrazná osobnost, po smrti svého manžela převzala obchod a podařilo se jí šířit slávu Metaxy dál. Stala se rovněž první ženou mezi členy Řecké obchodní komory. Výjimečná je i Metaxa Aen Despina, jež má 43,5 % alkoholu a barvu tmavého mahagonu. Voní po doutnících a divoce rostoucích květinách, v chuti nabízí tóny sušeného ovoce, lanýžů a dubu a závěr má dlouhý, plný a kořeněný. Pouze 130 kusová edice.

METAXA AEN Three Generations

Třetí a poslední „AEN“ byla na českém trhu oficiálně představena 2.6.2022. za přítomnosti Costase Raptise. METAXA AEN Three Generations je poctou třem hodnotám značky – tradici, terroiru a mistrnému řemeslu. Naplněno bylo limitované množství 1000 karaf. Samotný základ METAXA AEN Three Generations položil Elias Metaxa již v roce 1980, když z výjimečných zásob vzácných destilátů, jež mu zanechal jeho otec Andreas, který je sám zdědil od svého otce Spyrose, zakladatele značky, namíchal opravdu jedinečnou směs. Po desetiletí byla pečlivě chráněná a zrála nejprve ve sklepích palírny v Pireu, poté ve sklepích palírny v Kifisii a nakonec přímo v rodinném sídle. Výsledkem je vzácný destilát, který byl v roce 1980 namíchán pro budoucí generace, a který je nyní představen světu ve své nejvyšší kvalitě. METAXA AEN Three Generations je vyrobena z muškátového vína z ostrova Samos a z vyzrálých vinných destilátů stárnoucích po desetiletí a je tak ztělesněním značky Metaxa.

Zatím nikdo nepřihodil.

Podobné aukce

Nadcházející aukce
Trois Rivières Oman 0,7l 42% L.E. CZ kolek
9 900,00 Kč
Nadcházející aukce
Bellamy's Barbados Foursquare Madeira
2 299,00 Kč
1 sleduje
Nadcházející aukce
Rammstein - sada pěti lahví
7 800,00 Kč