Značka | Plantation |
Stáří | 36 let |
Destilérie | Jamajka Claredon |
Země | Jamajka |
Síla | 74,8 % |
Velikost láhve | 0,7 l |
Vady | Bez vad. Zakoupeno z vaší aukce. |
Kolek | Bez kolku |
PLANTATION RUM - Extreme n°4 - Clarendon MMW 1984 - 36 let - 74,8 %, 0.7 l. Historie Plantation začíná v roce 1989, kdy Alexandre Gabriel objevil Maison Ferrand v Cognacu . Obklopuje se týmem nadšenců a cestuje po celém světě, aby vytvořil distribuční síť sdílející stejné hodnoty a stejnou vizi jako Maison Ferrand. V 90. letech se vydal do Karibiku s myšlenkou prodat některé ze svých použitých sudů koňaku jiným výrobcům, zejména výrobcům rumu. Při hledání nejlepších rumů v Karibiku vytvořil Plantation, řadu terroirových rumů. Dnes je Dům zaměřen na tři skvělé lihoviny: Cognac Ferrand z Grande Champagne, French Gin Citadelle a Rum z Terroirs Plantation. Plantation také vlastní West Indies Rum Distillery (WIRD) na Barbadosu a je akcionářem National Rum of Jamajka (Clarendon Distillery a Long Pond). West Indies Rum Distillery. Tato palírna je na Barbadosu situována hned vedle pláže a je tam již od roku 1893. Součástí byl v té době rovněž archiv obsahující informace sahající až k roku založení. Byl tam dokonce jeden měděný destilační kotel známý jako Rockley Still, který byl řemeslnou prací z 80. let 18. století, toto zařízení bylo ve Francii ručně opravováno. S obsahem esterů 200-300 gramů na hektolitr čistého alkoholu je tento Plantation 1984 Extrême No.4 Jamaica Clarendon MMW vybraný Alexandrem Gabrielem pro La Maison du Whiskey součástí kategorie rumů MMW ( Monymusk Wedderburn ) vytvořené společností Clarendon. Rum je opravdovým unikátem. Se svými neuvěřitelnými 74,8 % alkoholu budí respekt i mezi zkušenými rumaři. I délka zrání v dubových sudech je extrémně dlouhá. Rum zrál 35 let ve 200l sudech po bourbonu a 1 rok ve Francii v sudu po koňaku Ferrand. Neuvěřitelných 36 let rumu dodalo krásné dřevité tóny, banány, kakao, kávu a koření. Aroma je plné ovoce, banánů, skořice, vanilky, čokolády, dřeva a koření. Dochuť je velmi dlouhá a dřevitá. Bylo stočeno pouze 370 lahví. Monymusk je jednou z nejstarších cukrových plantáží na ostrově, má skotské kořeny a v polovině 18. století jej vlastnil sir Archibald Grant. Nachází se v Lionel Town, Clarendon a palírna byla postavena v roce 1949 jako součást cukrovaru Monymusk. V průběhu let bylo vlastnictví lihovaru převedeno na několik společností, až v 80. letech byl jeho provoz převeden na National Rums of Jamaica Limited (NRJ), v současnosti společnost ve společném vlastnictví jamajské vlády, Demerara Distillers v Guyaně a Maison. Ferrand ve Francii. Značka Monymusk je pojmenována po cukrovaru a plantáži, ve které se palírna Clarendon nachází a představuje vlajkovou loď značky. Lihovar může počítat dvě destilační zařízení. Starší, vyrobený Vendome v Louisville a nejnovější dodaný v roce 2009 z indické Disti-Chem. Díky plantážím cukrové třtiny Clarendon destiluje rum, který se prodává stáčírnám a mixérům třetích stran, s výjimkou malé části prodávané s vlastní etiketou.
Zatím nikdo nepřihodil.