Vyhrál jste tuto aukci? Pro zaplacení se přihlašte.
Značka | Velier |
Velikost láhve | 0,7 l |
Kolek | Bez kolku |
Z Distillerie de Port-au-Prince, v srdci hlavního města Haiti, přichází první stará Providence. Cukrová třtina Cristalline používaná pro rumy Providence pochází od Michela Sajouse ze Saint-Michel-de-l'Attalaye, 150 kilometrů na sever. Fermentace probíhá přírodními kvasinkami, což umožňuje rozvoj aromatické komplexnosti. Tekutina získaná po fermentaci se destiluje v bain-marie v diskontinuálním měděném alembiku, postaveném Müllerem ve spolupráci s Vittoriem Capovillou. Tato Providence zahrnuje první staré sudy, od čísla 3 do čísla 27, všechny ex-Caroni.
Beenleigh 2013: Austrálie vyrábí rum z cukrové třtiny již téměř 150 let a získal si své právoplatné místo na světové rumové mapě. Tento australský rum, destilovaný v kotlíkových destilačních přístrojích, má velkou aromatickou komplexnost, vděčí za svou osobitost konkrétním kvasinkám použitým během fermentace. Lihovina je nejprve fermentována po dobu 12 dnů pomocí Schizosaccharomyces pombe, velmi vzácných kvasinek ve světě rumu, a dunder. Poté následuje třídenní fermentace se Saccharomyces cerevisiae. Asertivní osobnost tohoto rumu dokonale odráží bohatství australského terroir a savoir-faire výrobců v Beenleigh Artisan Distillery.
Zatím nikdo nepřihodil.